Articole

istoria tarii noastre.

PELERINAJE

descoperim impreuna frumsetile tarii noastre.

Comenzi de Icoane

Vanzare si prezentare.

Poze si impresii din pelerinaje

Bucuria de a fi impreuna.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Articole din Situl Pagina de Folos

Etichete:

Un document secret trimis de partid membrilor mişcării comuniste

Textul de mai jos a apărut pentru prima dată în numărul din 14 octombrie 1945 al cotidianului Nuovo Cittadino de Genova.

El este preluat, prin intermediul unei traduceri în engleză, dintr-un text publicat în limba armeană, în Beirut, Liban, în anul 1947.

În preambul, publicaţia libaneză explică faptul în acel moment, în ţările care se „alăturaseră” Uniunii Sovietice (Estonia, Lituania, Letonia, Bielorusia, Ucraina de vest şi Basarabia), directiva 124, cu privire la atitudinea regimului sovietic faţă de religie, se află în faza de implementare, dar că aplicarea ei era limitată din pricina împrejurărilor. Această directivă era deja în vigoare în Uniunea Sovietică de circa zece ani, dar implementarea ei nu intrase încă în faza finală de aplicare.

În prima fază (1918), se acorda libertate atât religiei, cât şi activităţilor antireligioase.
În faza aflată în derulare în acel moment (care începuse în Rusia în 1929 şi se aplica în Uniunea Sovietică din 1936) se acorda libertate doar pentru închinarea religioasă în biserici şi pentru acţiunile antireligioase.

În faza următoare, pe care Lenin şi tovarăşii lui o plănuiseră în perioada 1918-1923, nu mai erau permise decât eforturile antireligioase, astfel încât religia să poată fi eliminată definitiv, şi odată cu ea şi necesitatea existenţei Directivei 124.
Un document secret trimis de partid membrilor mişcării comuniste

Dragi tovarăşi de luptă,

Voi sunteţi puternici, dar iată aici câteva directive pentru ca acţiunile voastre să fie şi mai eficiente.

Ţineţi minte că transformarea comunistă a întregii Europe este ţelul nostru suprem. Datoria voastră este de a lucra în acest scop în locul în care vă aflaţi, prin orice mijloace şi cu orice preţ.
Aşa cum bine ştiţi, transformarea comunistă a lumii înseamnă eliberarea omenirii din lanţurile cu care a legat-o timp de multe veacuri barbaria creştină; această transformare înseamnă, în esenţă, eliberarea de sub o robie întreită: a religiei, a autorităţii naţionale şi a proprietăţii private.
Pentru moment însă, responsabilităţile voastre sunt destul de limitate. Iată „cele zece porunci” pe care le avem pentru voi:

1. Nu faceţi cunoscute scopurile noastre unor oameni imaturi, altfel veţi pune totul în pericol.
2. Evitaţi orice fel de discuţii care ar putea da în vileag scopul nostru (mai ales atunci când vorbiţi cu ipocriţii de preoţi); negaţi orice care ar putea divulga acest scop, spunându-le oamenilor că noi de fapt nu suntem împotriva religiei, a patriei şi a familiei.
3. Folosiţi-vă de orice idee plăcută şi pozitivă, ca şi de umor şi ironie, pentru a le arăta celor din jur cât de liberi sunteţi fără religie. Faceţi-i să înţeleagă că se poate trăi bine fără religie; mai mult chiar, că oamenii pot trăi mai bine dacă se eliberează de ea.
4. Voi aveţi înalta responsabilitate de a distruge tot ceea ce este moral, înşelându-i pe cei lipsiţi de experienţă şi creând în jurul vostru o atmosferă absolut imorală. Acesta este ţelul nostru suprem - de a suprima moralitatea.
5. Folosiţi-vă de toate mijloacele aflate la dispoziţie pentru a-i face pe prietenii voştri să nu mai meargă la biserică, în mod special prin calomnierea preoţilor şi a episcopilor. Calomniaţi şi înşelaţi. Este absolut legitim să le spuneţi prietenilor voştri tot felul de poveşti, mai vechi sau mai noi, despre biserică, pentru a-i convinge în acest sens.
6. Un alt obstacol şi o altă misiune pentru voi este distrugerea familiei creştine, învăţându-i pe oameni să renunţe la ceremonia religioasă a căsătoriei şi încurajându-i pe băieţi şi pe fete să caute plăcerea şi să fie indiferenţi faţă de familie şi profesie. Îndepărtaţi-i pe tineri de familiile lor.
7. Faceţi-i pe cei din clasa muncitoare să iubească anarhia, insolenţa, agresivitatea, răzbunarea şi vărsarea de sânge.
8. Promovaţi ideea că muncitorul este victima capitalismului şi a aliaţilor lui, respectiv autorităţile de stat şi preoţii.
9. Fiţi primii care se oferă să facă servicii prietenilor. Vorbiţi tare şi faceţi-vă cunoscuţi. Întreceţi-i pe catolici în binele făcut altora şi comparaţi-i apoi pe catolici cu comuniştii. Fiţi în fruntea oricărei mişcări.
10. Contestaţi, contestaţi, contestaţi pe liderii spirituali şi etica catolică.

Hrăniţi-i pe muncitori cu iluzia că doar noi suntem cu adevărat liberi, că noi suntem singurii care îi putem elibera. Nu vă temeţi şi nu cedaţi, chiar dacă mai avem nevoie să rămânem încă trei până la cinci ani în clandestinitate. Lupta noastră va merge mereu înainte, pentru că catolicii sunt ignoranţi, fricoşi şi leneşi.

Noi vom învinge. Fiţi o adevărată celulă comunistă. Stăpâniţi în locul în care sunteţi. Nu lăsaţi ca acest document să ajungă în mâinile preoţilor şi a oamenilor incapabili de a înţelege ideologia noastră.
Textul este preluat de aici> http://danutm.wordpress.com/2008/09/18/ce-este-comunismul/

0 comentarii
Etichete: ,

Marin Raduca - colegul de celula a lui Gafencu si Ianolide

Textul este preluat de pe blogul lui Laurentiu Dumitru http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/09/22/cu-gafencu-si-ianolide-in-celula/


Frate Laurenţiu, îţi scriu, după cum am promis, despre Domnul Marin Răducă. L-am cunoscut pe vapor, în drum spre Muntele Athos; am luat parte împreună la discuţie cu un Părinte din Teleorman. M-am bucurat că acest bătrân simplu, micuţ, slab, cu ochii vii – un bătrân frumos – care filma totul şi manifesta interes de cele duhovniceşti, este român. Asta am aflat-o în drumul dintre Kareia şi Schitul Prodromu, într-un maxi-taxi, în care am stat pe scaune alăturate. Am aflat că are 87 de ani, că a mai fost în Athos cu 6-7 ani în urmă şi că atunci a stat 2-3 luni, în perioada Postului Mare, împreună cu pustnicii din Athos. Povestea întâmplarea fericită când a participat la o adunare a Pustnicilor înaintea începerii Postului, cerând atunci să fie primit sub ascultarea unuia dintre ei şi să petreacă Postul în Munte… N-a mărturisit întâmplările minunate pe care le-a trăit pe acolo, dar mi-a dat o lecţie de duhovnicie adâncă, evocând cu pătrundere şi har drumul de înnoire lăuntrică. Sincer să fiu, mă aşteptam în Athos la minuni şi pe Nea Marin nu prea l-am apreciat, pentru ca mai apoi să rămân uimit văzând cum îl primesc călugării din Prodromu, ca pe un împreună slujitor!


L-am pierdut din vedere pentru câteva zile pe acest bătrân vioi, care avea un bagaj de trei ori mai mare decât al meu, încât se clătina când păşea – aveam impresia că cineva îl ridică de grumaz ca să nu cadă – şi care avea dorinţa nefirească de a rămâne pe Munte câteva săptămâni până la Praznicul Schimbării la Faţă, când voia să vadă vârful Sfântului Munte.


Ne-am revăzut tot pe vapor şi am aflat că nu primise binecuvântare să urce pe Aton şi că, de aceea, se hotărâse să se întoarcă acasă. L-am luat cu noi, căci voia să ajungă în Tesalonic şi, din vorbă în vorbă, am aflat taina ochilor lui.


Omul făcuse parte din frăţiile de cruce, şi, cu această acuzaţie, a fost condamnat la 15-20 de ani de închisoare, din care a ispăşit 12. După ce a ieşit, s-a căsătorit cu o fată din satul său, cu mult mai mică, şi, după câteva luni a fost închis din nou, condamnat la 10 ani, din care a ispăşit 7. Întors acasă, şi-a recunoscut fiica în parcul de joacă, şi-a întregit familia – soţia l-a aşteptat, nu s-a recăsătorit la insistenţele părinţilor, deşi primise acasă într-o valiză toate hainele soţului ca semn că e mort. A lucrat ca electrician automatist. În ciuda faptului că era singurul din întreprindere care ştia să lucreze după instrucţiunile inginerilor germani care întemeiaseră instituţia, a fost permanent prigonit, dosădit… A purtat această cruce a suferinţei până la căderea comunismului şi, din spirit circumspect, nu a depus mărturii, nu s-a plâns, nu a cerut drepturi. Fiica sa cea mică, plecată în Australia, a aflat de curând că tatăl ei a pătimit în închisorile comuniste. Se mândreşte acolo cu ceea ce ar fi putut să se mândrească în propria ţară. Dar aici acoperim cu moloz. Am vrut să zic cu var, dar suna a Paşte şi n-avea legătură cu nesimţirea noastră.


L-am întrebat dacă l-a văzut pe Gafencu, pe Ianolide. S-a mirat de întrebare şi mi-a spus că au suferit împreună, au stat în aceeaşi celulă. Dar comuniştii au separat pe cei care îi numeau Mistici de legionarii care nu abdicau de la opoziţia făţişă. Mi-a explicat că grupul Gafencu a intrat în contact cu Pr. Arsenie Boca şi cu Pr. Stăniloae şi, de atunci, ei au început urcuşul Taboric. Cei din grupul legionar, în frunte cu Mircea Vulcănescu şi alţii au rămas pe linia rezistenţei legionare. Ştiind comuniştii că vechii legionari sunt disciplinaţi şi corecţi, pe cei din grupul misticilor i-au tratat mai indulgent. De aceea, erau priviţi de fraţii lor de suferinţă, între care şi Nea Marin Răducă, drept farisei. În schimb, acestora din urmă li se aplica regim de exterminare. Şi mi-a relatat cum Mircea Vulcănescu se întindea pe cimentul inundat şi îngheţat ca ei să stea deasupra, să se salveze. Argumenta Mircea Vulcănescu că el fiind mai mare, mai corpolent, îi poate ţine pe mai mulţi dintre ei. Au trecut ani în care ei s-au privit cu reţineri.


Dar, spunea Dl. Marin că atunci când trecea pe lângă Gafencu acesta îi striga aproape „Rugăciunea, să nu laşi rugăciunea!” sau „Fii tare! Rezistă!” Mai apoi, a înţeles că ei ţintiseră mai sus şi nu i-a mai judecat.


E interesant cum a scăpat acest om de furia dezlănţuită a Satanei, cum a rezistat, cum împrăştie lumină, cum are tăria să facă drumuri de mii de kilometri ca să filmeze pentru prieteni frumuseţile Ortodoxiei, cum ascunde atâtea şi cum de nu se plânge, nu detestă. Noi ştim cum, dar alţii ar fi curioşi să afle, ar fi dornici să afle. El e una din făcliile încă în viaţă pe care le ascundem în moloz înainte de a muri. Vom aştepta 300 de ani ca să afle copiii noştri că cei decapitaţi de comunism sunt SFINŢI şi MĂRTURISITORI…


Ce bine că de sus ei ne veghează cu îngăduinţă, cu iubire, cu grijă părintească, şi se roagă lui Dumnezeu pentru noi, născocesc pentru noi motive de ispăşire, pe care, dacă le-am cunoaşte, am găsi de cuviinţă să ne lungim somnul, că are cine şi mai e timp până la Iadul cel mare.


Rânduieşte tu cele de folos. Cunoşti mai mulţi oameni. Eşti aplecat spre acestea, asta e crucea ta! Mă bucur nespus când văd că munciţi. O lume se uită la voi şi aşteaptă enorm. Poate nu vă închipuiţi cât de căutaţi şi cât de doriţi sunteţi în tot ce aveţi sfânt şi curat. ROMÂNIA NU ESTE CE SE VEDE! Dar dacă noi dormim, copiii noştri vor deschide ochii în întuneric. Aşa că spor la lucru! Dumnezeu să înmulţească tot darul la voi!


Doamne ajută!


Marius Ştefan

1 comentarii

Popular Posts